부드러운 잎, 부드러운 꽃은 랍이나 물고기를 넣은 국에 함께 넣어 먹는다. 맛은 떫거나 약간 시다. 잎을 말리거나 껍질, 뿌리는 끓여서 차와 같이 먹으면 매가 아픈 것을 낫게 하며, 소화를 돕고, 입맛을 돗게 한다. 껍질에 스며나온 즙은 피부가 가려운데 바르거나 발바닥이 갈라진 곳에 바르기도 한다. 껍질이나 나무를 야자수 안쪽 기름층과 같이 섞어서 바르면 몇 종류의 피부병에 도움이 된다.
ໃບອ່ອນ ແລະ ດອກອ່ອນ ໃຊ້ກິນດິບກັບລາບ ແລະ ໃສ່ແກງປາ ຊຶ່ງຈະໃຫ້ລົດຊາດຝາດໆສົ້ມໆຄ້າຍຄືລົດຂອງສານຝາດ. ໃບແຫ້ງ, ເປືອກ ແລະ ຮາກ ໃຊ້ຕົ້ມກິນຄືຊາ ເປັນຢາ ແກ້ເຈັບທ້ອງ, ຊ່ວຍລະລາຍອາຫານ, ກິນເຂົ້າແຊບ, ອາການອິດເມືອຍຫຼັງຄອດລູກ ແລະ ເປັນໄຂ້ໂຊ ຕົ້ມກິນມື້ໜຶ່ງ 15-30 ກຼາມ ແລະ ມີສັບພະຄຸນເປັນຢາອີກດ້ວຍ. ສ່ວນຢາງຈາກເປືອກໃຊ້ທາແກ້ຄັນ, ສຳລັບທາໜັງຕີນທີ່ແຫ້ງແຕກ, ນໍ້າເປືອກ ກິນແກ້ພິການ, ເປືອກ ແລະ ໄມ້ປະສົມນໍ້າມັນໝາກພ້າວທາແກ້ພະຍາດຜີວໜັງບາງຊະນິດ ແລະ ເນື້ອໄມ້ແມ່ນເໝາະສົມສຳລັບເຜົາເຮັດຖ່ານ.
https://www.phakhaolao.la/kb/0000309?q=%E0%BA%95%E0%BA%B4%E0%BA%A7&p=search
'[동식물, 사람] > 식물,꽃,나무' 카테고리의 다른 글
팍이럿 (ຜັກອີ່ເລີດ) Heart Leaf Betel, 베틀후추 (0) | 2022.05.03 |
---|---|
버섯 (햇, ເຫັດ) (0) | 2022.05.01 |
멋진 나무와 길 (0) | 2022.04.29 |
덕찌아 (Paper flower, 브게인빌리아) (0) | 2022.04.29 |
헬리코니아 보타니카 (Heliconia botanica) (0) | 2022.04.28 |
댓글