쌀로만든 뻥튀기 같은 간식이다.
아래는 인터넷에서 찾은 만드는 법... 귀찮아서 그냥 사먹을 듯 하다. ㅎㅎ
https://yoosay.vn/lo/recipe-270-khao-khop-puffed-rice
ເຄື່ອງປຸງ
ວິທີເຮັດ
ເອົາເຂົ້າໜຽວໜຶ້ງ ມາບີບແຍກ ເປັນເມັດ ໃສ່ກະດົ້ງ ແລະ ນຳໄປຕາກແດດ. ໃຫ້ປີ້ນເຂົ້າ ຫລັງຈາກຕາກໄດ້ ປະມານ 2-3ຊົ່ວໂມງ .
ເມື່ອ ເຂົ້າແຫ້ງ ດີແລ້ວ ໃຫ້ນຳ ໄປຈືນໃນໝໍ້ ທີ່ມີ ນ້ຳມັນຮ້ອນ ປະມານ 170°C ເປັນເວລາ 3 ນາທີ ຫລື ຈົນກວ່າ ຈະອອກ ສີເຫລືອງ. ແລ້ວຕັກອອກ ໃຫ້ສະເດັດນ້ຳມັນ.
ໝາຍເຫດ: ຖ້າເຂົ້າຕົກໂໝກ ຖືວ່າ ຕາກບໍ່ໄດ້ທີ່ (ອາກາດ ອາດຈະຊຸ່ມໂພດ, ຫລື ອຸນນະພູມ ຕ່ຳເກີນໄປ,...)ສະນັ້ນ ບໍ່ຄວນກິນ.
'[의식주] > 의식주(식)' 카테고리의 다른 글
베트남 음식 - 분짜(Bún Chả) (0) | 2024.11.02 |
---|---|
The Laotian Cook: Traditional recipes from Northern Laos (0) | 2024.03.22 |
10원 빵 (0) | 2024.02.14 |
똠냠꿍(ຕົ້ມຍຳກຸ້ງ) (0) | 2023.03.26 |
면볶음(팟미, ຜັດໝີ່) (0) | 2023.02.19 |
댓글